Bittens Addiction | Certifierade/licensierade SUGAR®-specialister
16243
page-template-default,page,page-id-16243,page-parent,page-child,parent-pageid-14495,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Certifierade/licensierade SUGAR®-specialister

VARFÖR är det så viktigt att göra SUGAR®️?

 

SUGAR® står för Sugar Use General Assessment Recording.

 

SUGAR® är ett strukturerat diagnostiskt instrument, för närvarande det enda i världen, men det finns flera screeningsverktyg (UNCOPE S, Yalescale med flera). Det är en kartläggning som undersöker patienters/klienters relation till socker, mjöl och processad mat.

 

Instrumentet är baserat på diagnostiska kriterier för skadligt bruk och beroende av sinnesförändrande medel som beskrivs i WHOs ICD-10. (International Classification of Diseases and health-related problems) och APAs (American Psychiatric Association) DSM-5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders).

 

SUGAR® hjälper dig att veta om din hjärna har utvecklat ett beroende av dessa livsmedel eller om du har skadligt bruk. Denna skillnad i problemtyngd är av största vikt, beroende på att de genererar helt olika behandlingsmetoder.

 

Endast certifierade/licensierade SUGAR®-specialister är godkända att använda instrumentet. För att bli behörig krävs särskild utbildning.

 

Bitten Jonsson och Börje Dahl

Misstänker du att du har ett allvarligt sockerberoende? Här är en lista över certifierade/licensierade SUGAR®️-specialister som kan ge dig svaret och en skräddarsydd åtgärdsplan:

Lotta Malmberg, SUGAR®-certifierad/licensierad addictionspecialist

 

Lotta Malmberg, klinisk KBT/DBT-psykoterapeut i privat praktik i 20+ år, beteendevetare, addictionspecialist, INFACT School certified food addiction professional februari 2022, SUGAR®-certifierad/licensierad september 2022. Startar tillfriskningsprogram för sockerberoende på Gozo, Malta november 2022. Inte ett fan av titlar eller bokstäver efter namnet.

Bild på Frida Sandin

Frida Sandin, SUGAR-certifierad®/licensierad, folkhälsovetare och HAM-terapeut

 

SUGAR®-licensierad och certifierad av Bitten Jonsson, författare, utbildare och föreläsare. Driver sedan 2016 tillsammans med Charlotte Schön Poulsen behandlingshemmet LevaSockerfri i Linköping. Sedan 2022 driver jag även, tillsammans med Jessica Eibladh och Charlotte, utbildningsföretaget Know Addiction Academy som tagit över stafettpinnen efter Bitten Jonsson och utbildar svenska HAM sockerberoende-terapeuter.

Charlotte Schön Poulsen, SUGAR®-certifierad/licensierad alkohol- och drogterapeut

 

Beroendeterapeut med inriktning på socker. SUGAR®-licensierad och certifierad av Bitten Jonsson, författare, utbildare och föreläsare. Driver sedan 2016 tillsammans med Frida Sandin behandlingshemmet LevaSockerfri i Linköping. Sedan 2022 driver jag även, tillsammans med Jessica Eibladh och Frida, utbildningsföretaget Know Addiction Academy som tagit över stafettpinnen efter Bitten Jonsson och utbildar svenska HAM sockerberoende-terapeuter.

Bild på Charlotte Schön Poulsen
Bild på Annica Strandberg – Schmidt

Annica Strandberg-Schmidt, SUGAR®-certifierad/licensierad, HAM-terapeut (Holistic Addiction Medicine)

 

Beroendespecialist med inriktning på socker, HAM-certifierad, SUGAR-licensierad/certifierad av Bitten Jonsson, författare, instruktör i Medveten Andning, certifierad i Relapse Prevention Therapy av Cenaps Corporation och har en YouTube-kanal där du får inspiration och kunskap. Handleder elever i Bitten Jonssons SUGAR-utbildning.

Sanna Åbonde, SUGAR®-certifierad/licensierad, HAM-terapeut (Holistic Addiction Medicine), Recovery Coach & Body Consciousness practitioner.

 

Jag märkte tidigt i livet (3 ½ år) att jag älskade socker, och att jag ej åt som andra – jag stal, gömde, smög och hade svårt att fokusera på annat än när jag skulle äta socker på olika sätt.

 

Jag har alltid ”vetat” att något var fel med mig och att min viljestyrka inte räckte till, som hos andra.

 

Rätt bränsleblandning för min hjärna ihop med verktyg för att hantera beroendehjärnan blev min räddning.

Bild på Sanna Åbonde
Bild på Jennifer Waters-Blockert

Jennifer Waters-Blockert, SUGAR®-certifierad/licensierad, HAM-terapeut – Holistic Addiction Medicine, psykosyntes-terapeut

 

Jennifer började sin resa i tillfriskande 2001 när hon var på Bitten Jonssons behandlingshem i Hudiksvall. Där lärde hon sig att det som hon trodde var ätstörning i själv verket var strategier för ett sockerberoende. Med det kom hennes liv att få en ny vändning när hon tog bort socker och mjöl och lärde sig om hjärnan och beroendet. Det gav Jennifer en frihet och ett liv hon alltid önskat.

Pia Lönnroth, SUGAR®-certifierad/licensierad, HAM-terapeut – Holistic Addiction Medicine

 

Driver kliniken Sockerakademin i Bromma, Stockholm samt ett behandlingshem för sockerberoende ute på Färingsö.

Pia Lönnroth
Bild på Sara Azizi

Sara Azizi, MSc Pharm, SUGAR certified, Ayurvedic lifestyle consultant, soon-to-be yoga teacher

 

Jag är utbildad och legitimerad apotekare. Jag har också utbildat mig inom ayurveda (traditionell indisk medicin) och yoga. Mitt mål är att kombinera det bästa från modern medicin och vetenskap med all den visdom som finns i traditionell medicin och kulturer. Min uppfattning är att ett holistisk synsätt är den enda vägen för att vi som människor ska må väl och frodas.

Annabeth Hall, SUGAR®-certifierad/licensierad, beteendevetare, pågående HAM-utbildning.

 

Coach och ansvarig för den mentala biten i företaget och tränings-/kostprogrammet 16 Weeks Of Hell. Många års erfarenhet av samtalsbehandling riktat till personer med alkohol-, narkotika-spelberoende samt deras anhöriga. Lång erfarenhet som chef för verksamheter inriktade mot beroendeproblematik.

Bild på Annabeth Hall
Bild på Emilia Halmljung

Emilia Halmljung, SUGAR®-certifiread/licensierad

 

Jag läser just nu till beroendeterapeut, med inriktning alkohol och droger. I mars ska jag påbörja utbildningen till att bli sockerberoendeterapeut. Jag ska då gå den svenska HAM (Holostic Addiction Medicine) för Know Addiction Academy, som grundar sin utbildning på Bittens Jonssons HMA. Jag blev SUGAR®-licensierad och certifierad av Bitten Jonsson, juli 2022. Jag är i botten undersköterska och har jobbat inom äldreomsorgen, framför allt med demenssjuka, sen 2010.