Bittens Addiction | Certifierade och licensierade SUGAR®/HAM®-specialister
16243
page-template-default,page,page-id-16243,page-parent,page-child,parent-pageid-14495,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Certifierade och licensierade SUGAR®/HAM®-specialister

VARFÖR är det så viktigt att göra SUGAR®️?

 

SUGAR® står för Sugar Use General Assessment Recording.

 

SUGAR® är ett strukturerat diagnostiskt instrument, för närvarande det enda i världen, men det finns flera screeningsverktyg (UNCOPE S, Yalescale med flera). Det är en kartläggning som undersöker patienters/klienters relation till socker, mjöl och processad mat.

 

Instrumentet är baserat på diagnostiska kriterier för skadligt bruk och beroende av sinnesförändrande medel som beskrivs i WHOs ICD-10. (International Classification of Diseases and health-related problems) och APAs (American Psychiatric Association) DSM-5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders).

 

SUGAR® hjälper dig att veta om din hjärna har utvecklat ett beroende av dessa livsmedel eller om du har skadligt bruk. Denna skillnad i problemtyngd är av största vikt, beroende på att de genererar helt olika behandlingsmetoder.

Video om SUGAR®-instrumentet här.

Endast certifierade/licensierade SUGAR®/HAM®-specialister är godkända att använda instrumentet. För att bli behörig krävs särskild utbildning.

 

Bitten Jonsson och Börje Dahl

Misstänker du att du har ett allvarligt sockerberoende? Här är en lista över certifierade och licensierade SUGAR®️/HAM®-specialister som kan ge dig svaret och en skräddarsydd åtgärdsplan:

Sockerskolan, SUGAR®/HAM®-certifierade/licensierade addictionspecialister Jessica Eibladh, Jennifer Waters-Blockert och Louise Runnemark.

 

Den som har ett sockerberoende har svårt, eller kanske till och med ser det som omöjligt, att sluta äta socker. Har du snuddat vid tanken på att du är sockerberoende? Ta kontakt med SockerSkolan som erbjuder strukturerad online-behandling av alla delar av tillfrisknandet.

Hanna Gillving, SUGAR®/HAM-certifierad och licensierad, funktionsmedicinsk specialist, kostrådgivare, funktionell andningscoach, lärare.

 

Hanna är holistisk hälsokonsult och expert på mat som medicin i kombination med funktionella andningsmönster. Hon erbjuder individuell coaching, screening med kartläggningsverktyget SUGAR® för sockerberoendehjärnor, och andningskonsultationer via zoom på svenska och engelska. Hanna är även författarinna till boken KETO-licious, en konkret guide till sockerfri och näringstät mat, andningsträning och tidlösa livsstilsknep för att bygga bästa hälsa och mående på naturlig väg.

Lotta Malmberg, SUGAR®-certifierad och licensierad addictionspecialist

 

Lotta Malmberg, klinisk KBT/DBT-psykoterapeut i privat praktik i 20+ år, beteendevetare, addictionspecialist, INFACT School certified food addiction professional februari 2022, SUGAR®-certifierad/licensierad september 2022. Startar tillfriskningsprogram för sockerberoende på Gozo, Malta november 2022. Inte ett fan av titlar eller bokstäver efter namnet.

Bild på Frida Sandin

Frida Sandin, SUGAR®/HAM®-certifierad och licensierad, folkhälsovetare och HAM-terapeut

 

SUGAR®/HAM®-licensierad och certifierad av Bitten Jonsson, författare, utbildare och föreläsare. Driver sedan 2016 tillsammans med Charlotte Schön Poulsen behandlingshemmet LevaSockerfri i Linköping. Sedan 2022 driver jag även, tillsammans med Jessica Eibladh och Charlotte, utbildningsföretaget Know Addiction Academy som tagit över stafettpinnen efter Bitten Jonsson och utbildar svenska HAM sockerberoende-terapeuter.

Charlotte Schön Poulsen, SUGAR®/HAM®-certifierad och licensierad alkohol- och drogterapeut

 

Beroendeterapeut med inriktning på socker. SUGAR®/HAM®-licensierad och certifierad av Bitten Jonsson, författare, utbildare och föreläsare. Driver sedan 2016 tillsammans med Frida Sandin behandlingshemmet LevaSockerfri i Linköping. Sedan 2022 driver jag även, tillsammans med Jessica Eibladh och Frida, utbildningsföretaget Know Addiction Academy som tagit över stafettpinnen efter Bitten Jonsson och utbildar svenska HAM sockerberoende-terapeuter.

Bild på Charlotte Schön Poulsen
Bild på Annica Strandberg – Schmidt

Annica Strandberg-Schmidt, SUGAR®/HAM®-certifierad/licensierad, HAM-terapeut (Holistic Addiction Medicine)

 

Beroendespecialist med inriktning på socker, HAM-certifierad, SUGAR-licensierad/certifierad av Bitten Jonsson, författare, instruktör i Medveten Andning, certifierad i Relapse Prevention Therapy av Cenaps Corporation och har en YouTube-kanal där du får inspiration och kunskap. Handleder elever i Bitten Jonssons SUGAR-utbildning.

Sanna Åbonde, SUGAR®/HAM®-certifierad och licensierad, HAM-terapeut (Holistic Addiction Medicine), Recovery Coach & Body Consciousness practitioner.

 

Jag märkte tidigt i livet (3½ år) att jag älskade socker, och att jag ej åt som andra – jag stal, gömde, smög och hade svårt att fokusera på annat än när jag skulle äta socker på olika sätt.

 

Jag har alltid ”vetat” att något var fel med mig och att min viljestyrka inte räckte till, som hos andra.

 

Rätt bränsleblandning för min hjärna ihop med verktyg för att hantera beroendehjärnan blev min räddning.

Bild på Sanna Åbonde
Bild på Emilia Halmljung

Emilia Halmljung, SUGAR®-certifierad och licensierad, HAM-utbildning pågår.

 

Jag läser just nu till beroendeterapeut, med inriktning alkohol och droger. Jag har påbörjat utbildningen till att bli sockerberoende-specialist. Jag går den den svenska HAM (Holostic Addiction Medicine) för Know Addiction Academy, som grundar sin utbildning på Bittens Jonssons HMA. Jag blev SUGAR®-licensierad och certifierad av Bitten Jonsson, juli 2022. Jag är i botten undersköterska och har jobbat inom äldreomsorgen, framför allt med demenssjuka, sen 2010.

Pia Lönnroth, SUGAR®/HAM®-certifierad och licensierad, HAM-terapeut – Holistic Addiction Medicine

 

Driver kliniken Sockerakademin i Bromma, Stockholm, samt ett behandlingshem för sockerberoende ute på Färingsö.

Pia Lönnroth
Bild på Sara Azizi

Sara Azizi, MSc Pharm, SUGAR®/HAM® certified, Ayurvedic lifestyle consultant, soon-to-be yoga teacher

 

Jag är utbildad och legitimerad apotekare. Jag har också utbildat mig inom ayurveda (traditionell indisk medicin) och yoga. Mitt mål är att kombinera det bästa från modern medicin och vetenskap med all den visdom som finns i traditionell medicin och kulturer. Min uppfattning är att ett holistisk synsätt är den enda vägen för att vi som människor ska må väl och frodas.

Annabeth Hall, SUGAR®/HAM®-certifierad och licensierad, beteendevetare.

 

Coach och ansvarig för den mentala biten i företaget och tränings-/kostprogrammet 16 Weeks Of Hell. Många års erfarenhet av samtalsbehandling riktat till personer med alkohol-, narkotika-spelberoende samt deras anhöriga. Lång erfarenhet som chef för verksamheter inriktade mot beroendeproblematik. Erbjuder Sockerpaketet för dig som vill bli sockerfri.