Bittens Addiction | Certifierade/Licensierade SUGAR®️ utövare
16243
page-template-default,page,page-id-16243,page-parent,page-child,parent-pageid-14495,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Certifierade/Licensierade SUGAR®️ utövare

VARFÖR är det så viktigt att göra SUGAR®️?

SUGAR® står för Sugar Use General Assessment Recording

SUGAR® är ett strukturerat diagnostiskt instrument, för närvarande det enda i världen men det finns flera screeningsverktyg (UNCOPE S, Yalescale med flera)

 

Det är en kartläggning som undersöker patienters / klienters relation till socker / mjöl och processad mat.

 

Instrumentet är baserat på diagnostiska kriterier för skadligt bruk och beroende av sinnesförändrande medel som beskrivs i WHO,s ICD-10

(International Classification of Diseases and health related problems) och APA,s ( American Psychiatric Association) DSM5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders)

 

SUGAR® hjälper dig att veta om din hjärna har utvecklat ett beroende av dessa livsmedel eller om du har skadligt bruk. Denna skillnad i problemtyngd är av största vikt, beroende på att de genererar helt olika behandlingsmetoder.

 

Endast certifierade/licensierade SUGAR® -utövare är godkända att använda instrumentet. För att bli behörig krävs särskild utbildning.

 

Bitten Jonsson och Börje Dahl

Här är en lista av certifierade/licensierade SUGAR®️ utövare:

Sanna Åbonde, SUGAR® Certifierad/Licensierad, HMA- Holistic Medicine for Addiction Counselor, Recovery Coach & Body Consciousness practitioner.

 

Jag märkte tidigt i livet (3 ½ år) att jag älskade socker, och att jag ej åt som andra, jag stal, gömde, smög, och hade svårt att fokusera på annat än när jag skulle äta socker på olika sätt.

 

Jag har alltid ”vetat” att något var fel med mig och att min viljestyrka inte räckte till, så som på andra.

 

Rätt bränsleblandning för min hjärna ihop med verktyg för att hantera beroendehjärnan blev min räddning.

Bild på Sanna Åbonde
Bild på Jennifer Waters-Blockert

Jennifer Waters-Blockert, SUGAR® Certifierad/Licensierad, HMA- Holistic Medicine for Addiction Counselor, Psykosyntes terapeut

 

 

Jennifer började sin resa i tillfriskande 2001 när hon var på Bitten Jonssons behandlingshem i Hudiksvall. Där lärde hon sig att det som hon trodde var ätstörning i själv verket var strategier för ett sockerberoende. Med det kom hennes liv att få en nyoende. free like she is. n trodde var ätstörning i själv verket var strategier för ett sockerberoende. free like she is. å en ny vändning när hon tog bort socker och mjöl och lärde sig om hjärnan och beroendet. Det gav Jennifer en frihet och ett liv hon alltid önskat.