Certifierade/Licensierade SUGAR®️ utövare | Bittens Addiction
16243
page-template-default,page,page-id-16243,page-child,parent-pageid-14495,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Certifierade/Licensierade SUGAR®️ utövare

VARFÖR är det så viktigt att göra SUGAR®️?

SUGAR® står för Sugar Use General Assessment Recording

SUGAR® är ett strukturerat diagnostiskt instrument, för närvarande det enda i världen men det finns flera screeningsverktyg (UNCOPE S, Yalescale med flera)

 

Det är en kartläggning som undersöker patienters / klienters relation till socker / mjöl och processad mat.

 

Instrumentet är baserat på diagnostiska kriterier för skadligt bruk och beroende av sinnesförändrande medel som beskrivs i WHO,s ICD-10

(International Classification of Diseases and health related problems) och APA,s ( American Psychiatric Association) DSM5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders)

 

SUGAR® hjälper dig att veta om din hjärna har utvecklat ett beroende av dessa livsmedel eller om du har skadligt bruk. Denna skillnad i problemtyngd är av största vikt, beroende på att de genererar helt olika behandlingsmetoder.

 

Endast certifierade/licensierade SUGAR® -utövare är godkända att använda instrumentet. För att bli behörig krävs särskild utbildning.

 

Bitten Jonsson och Börje Dahl