Certifierade/licenserade SUGAR® utövare | Bittens Addiction
16243
page-template-default,page,page-id-16243,page-child,parent-pageid-14495,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Certifierade/licenserade SUGAR® utövare

VARFÖR är det så viktigt att  göra SUGAR?

SUGAR® står för Sugar Use General Assessment Recording

SUGAR är ett strukturerat diagnostiskt instrument, för närvarande det enda i världen men det finns flera screeningsverktyg (UNCOPE S, Yalescale med flera)

 

Det är en kartläggning som undersöker patienters / klienters relation till socker / mjöl och processad mat.

 

Instrumentet är baserat på diagnostiska kriterier för skadligt bruk och beroende av sinnesförändrande medel som beskrivs i WHO s ICD-10 (International Classification of Diseases and health related problems) och  APA s (American Psychiatric Association) DSM5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders)

 

SUGAR hjälper dig att veta om din hjärna har utvecklat ett beroende av dessa livsmedel eller om du har skadligt bruk. Denna skillnad i problemtyngd är av största vikt, beroende på att de genererar helt olika behandlingsmetoder.

 

Endast certifierade/licensierade SUGAR® -utövare är godkända att använda instrumentet. För att bli behörig krävs särskild utbildning.