Bittens Addiction | Sockerskolan
17133
page-template-default,page,page-id-17133,page-child,parent-pageid-16243,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Sockerskolan

Jessica Eibladh, SUGAR®- och ADDIS®-certifierad/licensierad och HAM-specialist – Holistic Addiction Medicine. Beroendeterapeut. Kostrådgivare med specialitet socker, näringsterapeut. Tillsammans med Jennifer Waters-Blockert och Louise Runnemark erbjuder vi en strukturerad online-behandling i alla delar av tillfrisknandet.

 

Sedan 2022 driver Jessica Eibladh även, tillsammans med Charlotte Schöön Poulsen och Frida Sandin, utbildningsföretaget Know Addiction Academy som tagit över stafettpinnen efter Bitten Jonsson och utbildar svenska HAM-sockerberoende-terapeuter.

 

Jessica startade SockerSkolan 2015 med intentionen att skapa en behandlingsmodell som stöttar hela tillfrisknandeprocessen för mat och sockerberoende precis som om det vore ett alkoholberoende. Denna behandling ska hålla en hög standard och skapa trygghet att våga tillfriskna.

Det är inte så enkelt att det handlar bara om sockret eller vikten för en sockerberoende. Det finns andra mekanismer i denna fysiska, psykiska, sociala och andliga sjukdom som behöver adresseras och läkas. Nyfikenheten har drivit mig att ställa frågor och lyssnat efter andras människors syn och åsikter om beroendesjukdomen.”

 

Livet har format mig med de egenskaper jag har odlat för att överleva. De egenskaperna använder jag idag på ett nyktert sätt då jag tillhandahåller ett tryggt rum för de klienter i SockerSkolans behandling för sockerberoende.

 

Jessica gör bedömningar i ADDIS och SUGAR och håller behandlingar i nystart, eftervård, återfallsprevention och grupp-coaching. Du kan även boka Matplan, Biokemisk reparation och Enskilda coachande samtal med Jessica.

Kontakt

Email: jessica@sockerskolan.se
Hemsida: https://sockerskolan.se/, https://www.knowaddictionacademy.com/
Instagram: https://www.instagram.com/sockerskolan
Facebook: https://www.facebook.com/sockerskolan

Jennifer Waters-Blockert, SUGAR® -certifierad/licensierad och HAM-terapeut – Holistic Addiction Medicine. Utbildad Psykosyntes-samtalsterapeut, kostrådgivare och beroendeterapeut inom Minnesota-modellen. Jennifer arbetar sedan 2018 på SockerSkolan tillsammans med Jessica Eibladh och Louise Runnemark där vi erbjuder en strukturerad behandling i alla delar av tillfrisknandet online.

 

Jennifer började sin resa i tillfriskande 2001 när hon var på Bitten Jonssons behandlingshem i Hudiksvall. Där lärde hon sig att det som hon trodde var ätstörning i själv verket var strategier för ett sockerberoende. Med det kom hennes liv att få en ny vändning när hon tog bort socker och mjöl och lärde sig om hjärnan och beroendet. Det gav Jennifer en frihet och ett liv hon alltid önskat.

 

Idag vill jag kunna hjälpa fler att tillfriskna så som jag har gjort och att få ett fint och bra liv. Ett liv utan kamp.

 

Hon utbildade sig till samtals-terapeut inom Psykosyntes och arbetade i några år på egen mottagning på Östermalm, Stockholm. 2015 fick hon ett jobberbjudande om att ha ansvar för kvinnor gruppen på Step One-rehab. Där arbetade hon i tre år med att hjälpa kvinnor komma ur alkohol- och drogmissbruk. Men det fanns en längtan att arbeta med sockerberoende varför hon utbildade sig i HMA hos Bitten Jonsson. I samband med utbildningen 2018 fick hon sitt nuvarande arbete på Sockerskolan, ledande inom behandling online för sockerberoende i Sverige. Hennes roll där är att hålla grupper i en 9-veckors online-behandling, göra skräddarsydda matplaner, hålla eftervård och återfallsprevention.

 

Att få vara med på resan mot att sockerberoende blir ett etablerat beroende som andra beroendesjukdomar känns stort.

Jennifer är van vid att hjälpa människor med beroende och har sett många tillfriskna. Jennifer arbetar med SUGAR och håller behandlingar i nystart, eftervård, återfallsprevention och grupp-coaching. Du kan även boka Matplan, Biokemisk reparation och Enskilda coachande samtal med Jennifer.

 

Jag är så tacksam för behandlingen och Jennifer. Som en av deltagarna sa vid sista tillfället; det överträffade alla förväntningar. Jennifer är så proffsig och lyssnar in och engagerar sig och gläds med oss eller tvärtom kämpar med oss. Hon delar med sig massor om sin egna resa och är inspirerande och klok. Jag var fångad redan efter första lektionen och det var så fint att få följa de andra deltagarnas resa också.”

Kontakt

Email: jennifer@sockerskolan.se
Hemsida: https://sockerskolan.se/, https://www.knowaddictionacademy.com/
Instagram: https://www.instagram.com/sockerskolan
Facebook: https://www.facebook.com/sockerskolan

Louise Runnemark, SUGAR®-certifierad/licensierad och HAM-terapeut – Holistic Addiction Medicine. Är även utbildad kostrådgivare. Louise arbetar sedan 2019 på SockerSkolan tillsammans med Jessica Eibladh och Jennifer Waters-Blockert där vi erbjuder en strukturerad behandling i alla delar av tillfrisknandet online.

 

2015 fick jag en möjlighet genom mitt dåvarande arbete som kostrådgivare att gå en intensivkurs om sockerberoende med Bitten Jonsson. De fyra dagarna förändrade mitt liv.

I januari 2016 fortsatte jag utforska tillfrisknandet på Sockerskolan genom Nystart, Eftervård, Grupp coaching, Återfallsprevention och Skamkurser. Jag lärde mig att leva livet på livets villkor som en tillfrisknade sockerberoende.

 

2018 tog jag steget att vidareutbilda mig till:

  • Sockerberoende-terapeut
  • HAM Holistic Addiction Medicine för Bitten Jonsson
  • SUGAR-certifierad av Bitten Jonsson, Dahl och Dahl beroendeprevention

 

2019 fick jag erbjudande att bli en av terapeuterna på SockerSkolan. Jag älskar mitt arbete som terapeut på SockerSkolan. Att få stötta andra att hitta vägen till att leva som en tillfrisknande sockerberoende där belöningen är livet är verkligen en gåva!

 

Louise arbetar med SUGAR och håller behandlingar i Nystart, Eftervård, Återfallsprevention. Du kan även boka enskilda coachande samtal med Louise.
Kontakt

Email: louise@sockerskolan.se
Hemsida: https://sockerskolan.se/, https://www.knowaddictionacademy.com/
Instagram: https://www.instagram.com/sockerskolan
Facebook: https://www.facebook.com/sockerskolan