Bittens Addiction | Om Bitten
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Inled mig icke i frestelse… det klarar jag helt själv.

Välkommen till min hemsida!

 

För närmare 40 år sedan jag kom i kontakt med addiction medicine i USA, där det redan då var en specialitet inom medicinen. Dit har vi ännu inte nått här i Sverige, och även om mycket hänt ligger vi fortfarande åtminstone 20 år efter USA på det här området.

 

Jag själv har under de här åren behandlat tusentals personer i Norden och fortlöpande vidareutbildat mig i USA och deltagit i internationella vetenskapliga konferenser. Det har gett mig en djup kunskap om hjärnsjukdomen beroende och en betydande erfarenhet, som gör mig unik i Sverige och Norden.

 

Hjärnsjukdom, undrar du kanske? Handlar det inte i första hand om olika sorters missbruk? Men nej, så är det inte. Allt beroende börjar i hjärnan, oavsett drog.

 

Och det handlar dessutom om en kraft som är så mycket starkare än vad det svenska ordet beroende antyder. Därför säger jag hellre addiction, som i USA (av latinets addicere, som står för att vara slav under något eller någon).

 

Jag är legitimerad sjuksköterska, addictionspecialist och ADDIS®- och SUGAR®-behörig (ett diagnosverktyg för beroende) och erbjuder i dag kurser och utbildningar för yrkesutövare. Läs mer om utbildningarna här: SUGAR®, HAM

 

Min ambition är att föra mina kunskaper och min erfarenhet vidare till andra för att vi ska bli fler i världen som kan behandla den dödliga sjukdomen addiction.

Bitten profilbild