Bittens Addiction | Hanna Gillving
17124
page-template-default,page,page-id-17124,page-child,parent-pageid-16243,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Hanna Gillving

Hanna Gillving, SUGAR-certifierad®/licensierad, HAM-terapeut, funktionsmedicinsk terapeut, kostrådgivare, funktionell andningscoach, lärare.

 

Hanna är holistisk hälsokonsult och expert på mat som medicin i kombination med funktionella andningsmönster. Hon erbjuder individuell coaching, screening med kartläggningsverktyget SUGAR® för sockerberoendehjärnor och andningskonsultationer via zoom på svenska och engelska. Hanna är även författarinna till boken KETO-licious, en konkret guide till sockerfri och näringstät mat, andningsträning och tidlösa livsstilsknep för att bygga bästa hälsa och mående på naturlig väg, inifrån och ut.

 

Parallellt med hennes yrkesroll som SUGAR-certifierad sockerberoendespecialist (utbildad hos Bitten Jonsson) är Hanna även funktionsmedicinskt terapeut, kostrådgivare och funktionell andningscoach. Hon erbjuder coaching för individer som söker lösningar och hjälp för att komma tillrätta med olika hälsoproblem, diffusa symptom och dåligt mående, eller som vill finna balans, optimera sig eller lyfta sin hälsa till nya nivåer.
 

Hanna skapar individanpassade protokoll med funktionell mat, andningsträning och livsstil som potenta verktyg, och där många pusselbitar tillsammans skapar en komplett helhet utifrån individens egna behov, förutsättningar och biokemi. Den röda tråden är ett holistiskt synsätt baserat på vetenskaplig, evolutionär och funktionsmedicinsk grund.
 

Hanna arbetar för att öka medvetenheten och kunskaperna kring naturliga, uråldriga metoder som verktyg för hälsa och välmående i syfte att hjälpa den enskilda människan att finna harmoni, homeostas och ökad livskvalitet, men även för att bidra till att förbättra folkhälsan. Både genom sitt arbete med klienter, i rollen som lärare och som skribent.

 

Redan som mycket ung förstod Hanna att maten påverkade hennes mående, och hon spenderade många år på att söka lösningar på sina hälsoproblem. Hon har personlig erfarenhet av sockerberoende, biokemiska obalanser och depression, ortorexi, arbetsnarkomani, utbrändhet, hormonella obalanser och hypotyreos (en vanlig folksjukdom som orsakas av bl.a. socker och modern fejkmat, stress, kemikalieexponering och hormonella obalanser och som resulterar i energibrist, viktökning och rubbad ämnesomsättning). Genom att djupdyka i vetenskaplig research, funktionsmedicinsk utbildning, holistisk addiction medicine och mat som medicin, hittade Hanna kunskapen och nycklarna hon behövde för att kunna leva ett nyktert liv, reparera den rubbade ämnesomsättningen, biokemin och helt enkelt läka kroppen och hjärnan, helt på naturlig väg.

 

Hon fann sin sockerfria livsstil med hjälp av näringstät mat baserad på animaliskt protein, hälsosamma fetter och rikligt med oprocessat salt när hon påbörjade sin läkningsprocess 2014, då hon begav sig till Thailand på en hälsoresa där hon utbildade sig till yogalärare och fann sin “högre kraft” i naturen och i det egna andetaget. Hon lämnade karriären på ett investmentbolag bakom sig, och sadlade om för att istället ägna resten av sitt liv åt att arbeta som holistisk hälsokonsult och lärare, för att hjälpa andra människor och ge vidare det hon själv fått, nämligen livet och gnistan åter.
 

Strax innan pandemin utbröt 2019 publicerades Hannas första bok, KETO-licious, som ett resultat av hennes egen hälsoresa och år av studier och vetenskaplig research. Boken syftar till att sätta socker- och kolhydratsberoende på kartan, sprida kunskaperna om hur beroendehjärnan fungerar och förklara hur människans biokemi påverkas av snabba kolhydrater, dolt socker och hormonstörande tillsatser i den moderna fejkmaten, och hur det kommer sig att den ligger bakom många av de kroniska sjukdomarna som är så vanliga idag.
 

Boken fungerar som en konkret guide för den som vill komma igång med keto, lågkolhydratskost och carnivore för att utforska de många hälsofördelarna med riktig mat, oavsett om du har en beroende- eller normiehjärna. Boken kan även med fördel användas av barnfamiljer som vill lyfta sin hälsa med hjälp av kniv och gaffel, få vägledning och hjälp att skapa mer flow i både matlagningen och vardagspusslet.
 

Under pandemin har Hanna även fördjupat sig i vetenskapen om funktionella andningsmönster, och idag är hennes huvudsakliga grundpelare både mat och andning på recept för att bygga bästa möjliga hälsa.
 

För individer som vill tillfriskna från socker/kolhydratsberoende, erbjuder Hanna ett startpaket som inkluderar 1 SUGAR®-kartläggning och 3 coachande samtal online via zoom. Du får en individuellt baserad matplan, motiverande samtal och verktygen du behöver för att bli sockerfri, öka din resiliens mot stress och leva ett liv i balans med hjälp av mat, andningsträning och sockerfri gemenskap. För att boka din SUGAR®-kartläggning och coaching med Hanna, besök hannagillving.com eller skicka ett mail till connect@hannagillving.com.
 

3 artiklar med Hanna

 • https://kurera.se/ketogen-kost-hjalpte-mig-bli-fri-fran-depression/
 • https://www.dietdoctor.com/se/darfor-fungerar-ketogen-kost-med-hanna-gillving
 • https://www.dietdoctor.com/se/erik-recenserar-keto-licious
 •  

  Kontakt

  Email: connect@hannagillving.com
  Hemsida: https://www.hannagillving.com/
  Linkedin: https://www.linkedin.com/in/hanna-gillving-32a851104/
  Instagram: https://www.instagram.com/heal.with.hanna
  Instagram: https://www.instagram.com/hanna.gillving.ketolicious