Bittens Addiction | Lotta Malmberg
17053
page-template-default,page,page-id-17053,page-child,parent-pageid-16243,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Lotta Malmberg

Lotta Malmberg, klinisk KBT/DBT-psykoterapeut i privat praktik i 20+ år, beteendevetare, addictionspecialist, INFACT School certified food addiction professional februari 2022, SUGAR®-certifierad/licensierad september 2022. Startar tillfriskningsprogram för sockerberoende på Gozo, Malta november 2022. Inte ett fan av titlar eller bokstäver efter namnet.

 

Jag har arbetat med människor i hela mitt liv, det operativa ordet är ”med”. Började ung, arbetade i mina föräldrars skoaffärer och lärde mig från tidig ålder att kunden alltid har rätt (till skillnad från klienter…). Jag har en hög servicenivå och öga för detaljer. Gick vidare till hotellbranschen där samma förutsättningar var verkligheten och en nödvändighet. Började högskolestudier senare än de flesta, vid 29, och ägnade ca 6 år åt att studera beteendevetenskap, främst psykologi i olika former, huvudfokus på kognitiv psykologi. Jag är en skicklig lyssnare, vilket gör att jag kan leda mina klienter precis  till vad de söker – och ofta bortom det.

 

Jag tror på livslångt lärande, så jag behöver olika områden i mitt liv som ständigt utmanar mig att vidga mina vyer och växa. I mitt arbete som terapeut, livscoach och utbildare upplever jag att det är ett sådant privilegium att vara en del av processen där mina klienter når sina mål och potential och det lär mig hela tiden så mycket om människor – inklusive mig. Den gemensamma nämnaren i allt jag gör är människor – att föra dem samman och hjälpa dem att vara allt de kan vara.

 

Metoder: KBT/DBT, motiverande intervjuer, lösningsfokuserad kortterapi, 12-stegsinspirerat tillvägagångssätt.

 

Specialiteter:

  • Addiction/beroende, AID (sockerberoende, medberoende etc.), förebyggande strategier, trauma/kristerapi, debriefing, kommunikation och språkmedvetenhet/utveckling, personlig utveckling och tillväxt.
  • Att assistera till att få ut det bästa och mesta möjliga av individer och grupper.
  • Effektiva beteendestrategier i alla situationer.

 

– Jag arbetar med individer, par och alla varianter av grupper; arbetsplatser, familjer, idrottslag etc.

– Den 15 september, 2023, startade jag ett program för tillfrisknande; SARP, i 4 moduler, 3 månader i varje modul för dokumenterat sockerberoende med rullande intag, vilket betyder att det går att ansluta när som helst i tiden. Programmet är på engelska, helt online och endast för kvinnor.

– Jag lever i tillfrisknande från ett alkoholberoende sedan den 15 september 1993.

– Jag arbetar internationellt via Skype and Zoom och personligen på Gozo, Malta.

– Modersmål är svenska. Flytande engelska. Arbetar även på danska och norska.

 

När jag inte jobbar spenderar jag mest min tid med mina hundar, med vänner eller kör motorcykel. Jag älskar att titta på sport, filmer, serier, är ett naturbarn och har ett patologiskt behov av att vara nära havet (nu är det Medelhavet) och till musik. Jag spelar piano, skriver låtar och sjunger – när jag är ensam.

 

Så länge jag kan minnas har jag en djupgående nyfikenhet på människor, vilket är en stor tillgång i mitt arbete och i mitt liv.

 

E-post: lottalifecoach@gmail.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/lotta-malmberg-552896b/

Facebook: https://www.facebook.com/cbtlotta