Förnekelse | Bittens Addiction
16204
post-template-default,single,single-post,postid-16204,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Förnekelse

Förnekelse

Förnekelse

Varför tar det sån tid innan sockerberoende söker hjälp?

En av orsakerna är den speciella typ av förnekelse som är orsakad av dimhjärna. Läs mer i boken Sockerbomben 3.0, beställ ditt ex nu på www.bladhbybladh.

Tre typer av förnekelse:

  1. Vanlig förnekelse är när vi ljuger medvetet. Exempel: jag åt resten av glassen i frysen, och sedan förnekade jag bestämt att det var jag som gjort det. Jag vet att jag ljuger.
  2. Psykologisk förnekelse/förträngning uppstår när vi omedvetet trycker undan en tidigare erfarenhet på grund av någon form av överbelastning. Olösta psykologiska trauman från barndomen kan vara underliggande problem i allvarliga ätstörningar. Det finns oftast någon form av fysiskt, känslomässigt, sexuellt och/eller andligt övergrepp, även om det inte alltid är undertryckt. När vi vågar känna våra känslor och härbärgera dem kan en ätstörning försvinna. De med ett skadligt bruk (ätstörning) kan då långsamt återgå till att äta normalt. Men det gäller INTE om du har ett beroende.
  3. Beroendeförnekelse är inte normalt, och det handlar inte om att ljuga medvetet och eller bortträngning/psykologisk förnekelse. Det handlar om ett biokemiskt fenomen, dimhjärna, som är en integrerad del av beroendeutvecklingen. Den är orsakad av den biokemiska obalansen som socker/mjöl (alkohol och droger också förstås) skapar i hjärnan så du inser inte hur illa däran du är förrän dig avgiftat dig. Här behövs specialkunskaper och specialistvård. För mer information om var du söker hjälp se min hemsida www.bittensaddiction.com/förpatienter/behandling

 

Stödgrupp https://www.facebook.com/groups/sockerbomben/

Hjälp med maten https://www.facebook.com/groups/445848162588483/