Mail från H | Bittens Addiction
16380
post-template-default,single,single-post,postid-16380,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Mail från H

Mail från H

Det kom ett mail nyligen :

Hej Bitten!

Tack för en fin föreläsning i Smyrnakyrkan igår. Du förmedlar en fantastiskt energi och kompetens.

Precis som jag gick fram och berättade igår så har din bok gjort skillnad för mig och att jag har blivit av med flera psykiatriska diagnoser efter att ha påbörjat mitt tillfrisknande från sockerberoende.

Jag har gjort en SUGAR utredning och konstaterat sockerberoende fas 3.
Min jungfrukick kom vid runt 4 års ålder, har sedan ätit, gömt, ljugit, stulit, gått till olika affärer, “köpt present- chokladaskar” mm.

I högstadieåldern fick jag jättesvårt att koncentrera mig och de sa då att jag var vild. Började röka, prova droger men fastnade inte för något av det. Gjorde detta samtidigt som jag tränade på elitnivå blev uttagen till juniorlandslaget i den sport jag utövade. Alkohol var som en dröm och jag älskade det. Jag såg till att ha vänner att kunna dricka med och fixade ofta sprit till dem för att inte riskera att festen uteblev och jag var den enda berusade.

Under högstadiet kom ångest och depression krypandes och jag sökte hjälp första gången inom vården.

Under gymnasiet började jag få jättesvårt att hålla mig vaken i skolan, kunde somna på bänken trots en hel natts sömn. Jag höll mig ofta runt skol cafeterian för att söka upp snabbmat och fika för att piggna till.

Jag har under uppväxten flera gånger opererat bort inflammatorisk vävnad efter att kortisoninjektioner i lederna inte hjälpte.

Bodde i Spanien i 2 år och gick upp 20kg i vikt. Hade innan p g a alla träning hållit mig inom normalvikt.

Flyttade till Uppsala för studier på Universitetet. Kunde inte hålla mig vaken och hade enorma problem med koncentrationen. Humöret gick upp och ner och svackorna blev djupare. Jag fick diagnosen ADHD, depression, Borderline, ångest och fick både medicin och KBT under ett par år. Jag var på väg in på psykiatriavdelning men kände själv att något inte stämde med dessa diagnoser. Jag kände mig inte hemma i diagnoserna även om symptomen stämde. Tog dock examen och är beteendevetare med inriktning på personalutveckling.

Jag var under studierna med i Viktväktarna i flera omgångar, upp och ner ca 20kg per gång. Hade inga större problem att gå ner men gick upp allt plus lite till efter varje omgång.

Sedan drabbades jag av en allvarlig hudsjukdom och fick en sköldkörtelsjukdom. .

2015 skaffade jag en PT som krävde att jag skulle äta enligt LCHF och allt började vända. Energin kom tillbaka, 27kg lossnade, jobbet började funka riktigt bra och kroppen kändes piggare. Men suget bestod.

2017 satt jag i bilen på jobbresa och hade stannat för ännu en “hetsätningsomgång” på MC Donalds. Hade hört talas om Sockerbomben 3.0 Satte på sockerbomben på ljudbok och sen kom tårarna. Lyssnade på den 2 gånger och kände verkligen igen mig. Sökte mig till en stödgrupp dagen efter och efter några månader började måendet vända på riktigt. Fick energi, kände mig “skarp”, humörsvängningarna ebbade ut, fick bättre kontakt med familjen mm. Arbetade i stegen med sponsor och följde mat plan.

Jag blev i samband med detta uppringd i ett forskningsprojekt från akademiska sjukhuset i Uppsala som gjorde en 10-årsuppföljning i psykiatrin vilken innebar screening i många timmar för alla diagnoser. Extra fokus var naturligtvis på mina tidigare diagnoser. En förvånad psykiater lämnade efter någon vecka och många timmars samtal över resultaten:
“Det är fantastiskt, du uppfyller inte kriterierna för någon diagnos alls. Du arbetar heltid, har 3 barn och verkar må bra. Vad har du gjort?”
Jag talade om att jag hade tagit tag i mitt beroende men där tog tyvärr intresset för psykiatern, tillika forskaren slut.

I tillägg till stödgrupp har jag även gått behandling för sockerberoende på i min hemstad. Jag har även fått hjälp med mina andra utlopp men det är enormt tydligt för mig att sockret är min ”drug of choice” som har dragit igång både alkohol och shopping och i viss mån spel. Jag har även gått i terapi vid sidan av detta.

Jag mår nu fantastiskt bra sedan några år men vet att jag måste arbeta hårt för att behålla abstinensen. Har tyvärr kvar en hudsjukdomen. Finns ingen bot inom vården men letar lösningar.
Har precis fått nytt jobb som enhetschef i en offentlig förvaltning och hoppas kunna vara med och påverka i rätt riktning, att få kasta mina små sjöstjärnor.

Återigen, stort TACK Bitten! Jag har fått ett nytt liv jag inte kunde drömma om att få tillgång till.
H