Bittens Addiction | Artegen föda
15395
page-template-default,page,page-id-15395,page-child,parent-pageid-9619,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Artegen föda

Att ta bort ”drogmaten”  ( socker-mjöl ) är en förutsättning för att tillfriskna.  Börja med att bestämma dig för att bara för idag ska jag avstå min drog. Det är allt du har kontrollförlust över, allt du överäter, inte kan sluta äta när du väl böjat, allt som leder dig tillbaka till “drogen”

Du kanske ogillar ordet DROGEN men jag vet att enda sättet för oss att tillfriskna är att förstå beroende och  inse att vi drogar på vissa saker.

Här hittar du en Shoppinglista med födoämnesgrupper som vi kan äta . Börja med att sanera ditt hem på drogmat. Starta med att äta tre måltider om dagen.  En måltid skall bestå av grönsaker, du kan äta både varma och kalla, protein och fett.

Gå med i gruppen Sockerbomben i din hjärna på FB

, där får du stöd av andra att genomföra denna förändring

Nästa steg är att veta hur just jag ska äta. Vi ska alla ha bränsle men olika bränsleblandning just för att vi är biokemiskt unika. Att hitta fram till den blandningen är ibland  ”trial and error” vilket innebär att du får pröva dig fram. Några av oss är överätare, eller som jag föredrar att säga ”volymberoende”. Biokemin bakom detta är mycket intressant och jag kommer att förklara mer om detta i nästa bok Sockerbomben 3.0.

Ett sätt att finna ut   min bränsleblandning är att börja för matdagbok. Låter tråkigt säger många men se det som en kärleksfull dialog med din kropp.

Vi är genetiskt anpassade för det en viss kost, det vi kallar artegen föda. Det är inte någonting som är processat, som innehåller kemikalier, socker och mjöl.

Oftast tänker vi att bara jag äter ”rätt” så blir jag fri sockerberoendet. Tyvärr är det inte så enkelt. Jag brukar säga att maten är 10% av hela tillfrisknandepaketet. Vi behöver mycket kunskap och många verktyg för att leva med sjukdomen som ju är kronisk, mer om detta lär du dig med tiden.

Många av oss har dragit på oss hormonrubbningar av alla de slag, brist på enzymer och saltsyra, vitamin och mineralbrister, vi har ofta en överbelastad lever, uttröttade binjurar och en trasig tarm med felaktig tarmflora. Allt detta kan innebära att vi till en början mår sämre av den nya maten. Vi kan helt enkelt inte bryta ner den och ta upp näringen. Många av oss har dolda födoämnesintoleranser. Vi har inflammatoriska ämnen i kroppen alltså många konsekvenser av åratals av skräpmats intag. Beroendet maskerar, bedövar det mesta.

Så till en början kan vi må  sämre innan vi mår bättre. Vi kan då behöva hjälp med det jag kallar biokemisk reparation vilket innebär att vi behöver få hjälp med specialkost och ofta vissa kosttillskott ex. inflammationsdämpande, utrensande medel, enzymer, saltsyretillskott, probiotika m.fl för att orka gå vidare och göra de livsstilsförändringar som är nödvändiga för att vi ska klara att leva med vår sjukdom dagligen på ett sätt som ger livskvalitet utan att hela tiden känna oss berövade. Kort sagt ett harmoniskt och glädjefyllt liv.

Specialister på biokemisk reparation och artegen föda som jag utbildat hittar du här

Böcker jag rekommenderar förutom min Sockerbomben i din hjärna är:

Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt
Fettskrämd av Lars-Erik Litsfeldt
De behandlar ej det specifika med addiction men ger en bra grundkunskap om nytänkandet runt maten…